Gevonden verhalen

Het is op z'n zachtst gezegd bijzonder wat de mens achter kan laten op straat. Als je zomaar een steegje doorloopt overheersen de clichématige kauwgumpjes, afgekwijlde sigaretten, de verontrustende condooms of verfrommelde plastic verpakkingen. Hier en daar liggen echter pure schatten. Afval vraagt om suggestieve verhalen.

Vandaag het verhaal van De Schoen.


 Nijmegen, 14:00 uur. Op de elektriciteitskast staat een nieuw uitziende schoen, die de geur van zijn verwarde ex-eigenaar nog in zich lijkt te dragen. Merk: Vans. Maat: 42. Wat is hier gebeurd? Dit zijn de mogelijkheden:

1) Tijdens een tragisch fietsongeluk met een voet tussen de spaken werd de rechtervoet per ongeluk geamptuteerd. Waar zou die rechterschoen dan nog voor nodig zijn? Onnodige confrontatie in je kamer, hoogstens. Weggooien dat schoeisel!
2) Iemand was gewoon stomdronken, helemaal van het padje en ja; dan kun je álles kwijtraken. 

3) Het is een voorwerp dat dient voor het overbrengen van geheime boodschappen tussen twee verboden geliefden. Denk hierbij aan Romeo en Juliet. In de schoen bleek een briefje te zitten met de zoveelste liefdesverklaring en de prachtigste metaforen over hoe ze voor elkaar bestemd zijn. De één stopt 'm erin, de ander haalt het briefje op en schrijft een antwoord, etcetera. 


You may also like

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.